Община Монтана иска над 15 милиона лева от държавата за

...
 
Община Монтана иска над 15 милиона лева от държавата за
Коментари Харесай

15 милиона лева иска община Монтана заради наводненията

 

Община Монтана желае над 15 милиона лв. от страната за възобновяване на вреди от наводненията през юни, заяви кметът Златко Живков,цитиран от Българска телеграфна агенция.

„ В множеството от селищата в община Монтана има отнесени улични настилки, развалени мостове, непроходими поради естествената буря пътища, разрушена инфраструктура “, разгласи Живков.

Исканията са импортирани в Междуведомствената комисия по бедствия и повреди към Министерския съвет и чакаме решение за разпределяне на средства, уточни той. Със лични средства община Монтана е подхванала дейности и за разчистване на речни корита, канали и улици в селата Сумер, Трифоново, Стубел и Доктор Йосифово.

Златко Живков разяснява, че чака в скоро време страната да покаже отношение към северозападния край, като отпусне средства за възобновяване на вредите от бедствието. Според него, когато не се отпускат средства за предварителна защита, то по-късно се постанова да се харчат в пъти повече пари за превъзмогване на вреди от злополучие.

Областният шеф на Монтана Ивайло Антонов заяви, че всяко искане на общини от района за разпределяне на средства от страната за възобновяване на вреди се ревизира от комисия от специалисти на регионалната администрация и по него се дава мнение.

„ Проверките до момента демонстрират, че множеството претенции са обективни, само че на някои места има завишаване на сумите, нужни за възобновяване “, разгласи Антонов.

Помощ от страната за възобновяване на вреди от бедствието досега са получили 50 семейства от област Монтана, чиито домове са били залети от водите на придошли реки, отводнителни канали и язовири, оповестиха от Регионалната дирекция за обществено подкрепяне в Монтана.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР